Заплатата в Кроншпан е над средната

Изпълнението на втората част от препоръките на МОСВ към Кроношпан  се извършва в бърз порядък. От ръководството на компанията планират всички необходими мерки да бъдат реализирани преди крайния срок 30 октомври.

В момента две трети от стените на новото преградно съоръжение  за надробен материал са готови . Бетонните стени са отлети  , вече е започнат и монтажът на металните конструкции на бъдещите прегради.

В завършен вид конструкцията ще обхваща зона с площ над 1300 кв. м, а стените ще бъдат високи 7.50 метра.

В контролираната среда на това пространство ще се съхраняват близо 3000 куб. метра материал и ще се ограничи до минимум вероятността  вятърът да завихря стърготините.

В ход е изграждането и на новия навес над площадката за временно съхранение на дървесни частици .

До края на октомври  в нея вече ще се складират  около 6500 куб метра материал. Закритата площ ще бъде над 1700 кв метра.

Бетоновите конструкции  на трите стени са вече готови. Вече се монтират и металните конструкции на северните и западните прегради. Възстановяват се и фундаментите на съоръжението.

В „Кроношпан“ приключиха предсрочно изпълнението на първата част от препоръките на МОСВ и пълната проверка, извършена от РИОСВ, показа, че всички изисквания са били покрити.

Очакванията са и втората част да бъде реализирана по-рано от дадения срок от страна на Министерството на околната среда и водите.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви