Ураганът Ирма отново се засили до буря пета категория и връхлетя крайбрежието на Куба, съпътстван от ветрове с максимална скорост 260 км/ч, предаде „Асошиейтед прес“, като се позова на Националния център по ураганите на САЩ. Ирма е на около 485 км от Маями и се движи на запад с около 20 км/ч.

Очаква се ураганът да достигне Флорида утре сутрин. Ирма вече предизвика най-мащабната евакуация на население заради бедствие в историята на САЩ. На 660 000 жители на метрополията Маями-Дейд е наредено да напуснат района. Всички жители на Флорида са предупредени да бъдат готови да бягат.

Вече се появиха и първи видеоматериали за щетите, които Ирма нанесе с преминаването си по островните държави в Карибско море.

Междувременно ураганът Катя достигна бреговете на Мексико при град Теколутла. Бурята е от първа категория и е съпътствана от ветрове със скорост 120 км/ч. Метеоролозите очакват Катя бързо да отслабне в следващите 24 часа.

В Атлантическия океан ураганът Хосе се усили почти до буря от пета категория с ветрове с максимална скорост от 250 км/ч. Хосе е на около 430 км източно от северните острови Лийуърд.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

5 × five =