Фалшив имейл от името на Националната агенция за приходите получиха много хора рано тази сутрин в електронните си пощи. Това е пореден опит за измама.

В прикаченото писмо – zip, се казва:

Уважаеми госпожи и господа,
Национална агенция по приходите (НАП) напомня за промени в регламента и периодите за подаване на декларации в НАП. Необходимо е да се запознаете с нововъведенията с цел спазване на всички срокове. Напомняме, че в случай на данъчно задължено лице, което не подаде декларация по този Закон, не я подаде в срок, не посочи или невярно посочи данни или обстоятелства, водещи до определяне на дължимия данък в по-малък размер или до неоснователно намаляване, преотстъпване или освобождаване от данък, се наказва с имуществена санкция в размер от 500 до 3000 лв. При повторно нарушение имуществената санкция е в размер от 1000 до 6000.
Внимание!
Всички подробности касаещи изменения на регламента и сроковете ще намерите в прикачения файл.
Национална агенция за приходите.

Фалшивото писмо е изпратено от: Национална агенция за приходите (info@rearth.co.jp).

От Националната агенция за приходите по-рано предупредиха, че техни служители никога и по никакъв повод не изискват банкова информация и данни за кредитни карти да бъде попълвана в електронни форми или изплащана по електронна поща.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

five × 3 =