При проведена специализирана полицейска операция на служители от сектор „Грабежи“ при ГДНП, сектор „Реагиране и проникване“ при ГДНП и Областните дирекции на МВР в Русе, Търговище, Добрич и Бургас в Слънчев бряг е задържан Р.Р. /46 г./от Русе, криминално проявен и осъждан. За него е установено, че извършва домови грабежи на самотно живущи, възрастни хора на територията на Североизточна България. Извършените от престъпления се характеризират с особена жестокост, използвана от извършителя към пострадалите. По време на операцията са задържани и други криминално проявени лица, които по различен начин са подпомагали престъпната дейност на Р.Р.

При извършените процесуални действия на адреси, ползвани от Р.Р. и останалите задържани, са намерени и иззети маски с прорези за очите, различно по вид тиксо, „свински опашки“, големи парични суми, ръкавици, инструменти за взломяване, боеприпаси и други вещи, отнети по време на престъпленията.

Р. Р. е съпричастен към извършен грабеж на 7 април 2017 г. в с. Червена вода, обл. Русе, при който две маскирани лица са проникнали през прозорец на банята в къщата на възрастно семейство, привеждат го в безпомощно състояние, като са завързали двойката със „свински опашки“, заплашвали ги, нанесли им побой и отнели сумата от около 2050 лв. и други вещи. Продължава работата по изясняването на цялостната престъпна дейност на Р. Р.

С решение на прокуратурата русенлията е привлечен като обвиняем за извършеното престъпление и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Предстои внасяне на искане до Окръжния съд в Русе за постоянна мярка „задържане под стража“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви