Вицепремиерът Валери Симеонов се превърна в нарицателно за спазване на тишината след 23.00 ч. В писмо до редакцията ни читатели се гневят от шума, който служителите на „Титан“ вдигат по време на нощните смени при почистване на контейнерите с боклук.

Д.Н., А.С. и А.М. от комплекс „Възраждане“ ни пишат, че по време на тези нощни смени, в района, където живеят, шумът е толкова силен, „все едно сме на митинг. Подсвирквания към шофьора, викове да даде назад, да спре, да тръгне и разговори на висок тон „майчин“ език ни будят всеки път между 3.00 и 4.00 сутринта. Чуваме ги чак през две-три пресечки. Пречат ни да спим“, пишат хората. „Единствено ранният час е причина, да не слезем и да ги попитаме що за комуникация е да се свири и крещи по това време. Я по-тихо, да не викнем Валери Симеонов!“, апелират гражданите.

Освен това те се оплакват, че често след почистването около казаните има оставени боклуци, паднали около контейнерите. „Те стоят с дни, докато някой не ги смете и хвърли обратно в контейнерите. Причина за разпиления боклук не са само хората, макар /за съжаление/ да има и такива. Котки, гларуси непрекъснато ровят в казаните и разпиляват храна. Циганите пък сутрин правят оборка и каквото не им хареса го хвърлят на земята Като им направиш забележка, псуват и кълнат“, обясняват те.

Оказва се обаче, че има и друга, при това съществена причина за замърсените райони около контейнерите. „Не знаем дали само във „Възраждане“ фирмата е оставила най-скапаните си казани. Често те са пропукани и от тях изтичат течности от прогниваща храна. На ъгъла на „Левски“ и „Дебелт“ пък през целия август един от казаните е „инвалид“. Толкова ли не видяха, че е счупено колелото му и казанът се е прекатурил на една страна? Дори сме звънили да кажем, но никой не обръща внимание. Тази сутрин казанът е празен, но до обяд се пълни и боклукът буквално е върху тротоара. Ще ни опростят ли от такса смет? Срамота! Не казват ли на работниците си да сигнализират при такива случаи?“, възмущават се хората.

Това е част от писмото, в което се поставя темата за опазване на чистотата в града. В него има и много по-остри реплики, които спестяваме на читателите. Явно хората са изпаднали в безизходица в стремежа да се реши един нищо и никакъв въпрос, отнасящ се до смяна на контейнер, на който само едното колело липсва. Те ни изпращат и негови снимки от тази сутрин, след поредната шумна нощна смяна на почистващата фирма.

Ще проследим случая и се надяваме той да се разреши бързо.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви