„България е с най-лоши демографски показатели в целия ЕС, а и в целия свят. За около 27 години сме изгуби 1/3 от населението си без война, епидемия или природен катаклизъм, което е прецедент“, алармира пред Bulgaria ON AIR председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов.

По думите му България се оголва и демографската криза трябва да бъде преодоляна, тъй като страната ни „ще умре“.

Според Костадинов има 3 мерки, които трябва да бъдат приложени – поредица от политики с цел завръщане на емигриралите (около 1,5 млн. души); традиционната българска диаспора (около 120 хил. души) да се завърне у нас; политики, които да стимулират демографския ръст в страната.

„Повече от 50% от новоредените у нас не са българчета, което означава, че след около 20 години няма да имаме демографското основание да твърдим, че това е нашата държава“, категоричен бе гостът в „България сутрин“.

Костадинов посочи, че основният проблем на младите хора е, че няма къде да живеят.

По думите му в България няма сигурност и законност, по тази причина българинът отива в уредените западни държави.

„Европа си отива пред очите и ръцете ни. Европейското общество не се възпроизвежда, то изчезва. На негово място се настаняват хора, които нямат нищо общо с европейските ценности и налагат своя цивилизационен модел доста агресивно“, каза още лидерът на „Възраждане“.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви