Наоми Кембъл разкритикува липсата на разнообразие сред служителите на британското издание на списание Vogue при предишния му главен редактор, съобщава ВВС. Супермоделът публикува снимка на последните служители в списанието, на която не се виждат никакви тъмнокожи лица сред 55-членния екип. Тя била направена преди Едуард Енинфул да поеме юздите на изданието като първия чернокож главен редактор на модната библия по-рано този месец. „Очаквам разнообразен състав сега, когато @edward_enninful е главен редактор“, написа Кембъл в Instagram.

Журналистът и коментатор Едуард Аду заяви, че снимката със служителите на Vogue приличала на фотос на „много старо училище във Великобритания“. „Изглежда сякаш няма място за никой друг. В цялата модна индустрия мейнстрийм елементът озвачава да си от средната класа, да си бял, да си контролиран и е необходим някакъв пробив. Мисля, че Едуард Енинфул е стъпка в правилната посока. Той е чернокож, гей е и е протегнал ръка на различни хора. Смятам, че точно от това има нужда“, заяви Аду пред ВВС. Кембъл има статута да говори открито, докато младите модели имат по-малко влияние, допълни той.

Една от първите стъпки на Енинфул, след като стана главен редактор, беше да наеме Кембъл, Кейт Мос и режисьора Стив Маккуин като колумнисти. Пред списание Time миналата година той заяви, че е необходима обхватна промяна, за да стане модната индустрия по-разнообразна. „Ако поставите един модел в шоу или рекламна кампания, това не разрешава проблема. Необходими са ни преподаватели в университетите, необходими са ни стажове, необходими са ни хора с различен етнос във всички части на индустрията. Това е истинското решение, трябва да променим това отвътре“, каза Енинфул.

БЛИЦ

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

1 × 4 =