Марс - грандиозната мистификация

Името на Ричард Хоугланд е известно на тези, които се интересуват от проблемите по търсене на разумен живот във Вселената. Той е създател и главен специалист в независимия изследователски център по наблюдение дейността на НАСА. Центърът е наречен Enterprise Mission. Неговата задача е да изясни какви открития, направени от НАСА в Слънчевата система през последния половин век, се крият под грифа „Строго секретно”. И, както изглежда, доста от тях се падат на Марс…

Според Хоугланд марсоходът „Кюриосити” е станал главно действащо лице от грандиозен спектакъл. Както и да се опитвала НАСА да скрие от човечеството истинската цел на марсианската мисия, истината рано или късно излизала наяве.
Хоугланд твърди, че НАСА отдавна е в час с това, че на Червената планета има руини от древни постройки. Създадени някога, естествено, от разумни същества. Впрочем признаци от дейност на извънземни цивилизации има в цялата Вселена.

На Марс може да има останки от древно строителство.
Тъкмо за да се изясни наистина ли тези руини са изоставени, или под тях продължава да кипи живот, на Марс са изпращани многобройни космически апарати. Ричард Хоугланд предлага да извършим малко пътешествие в миналото. Така ще разберем защо НАСА се опитва да запази в тайна някои сензационни открития, свидетелстващи за наличието на разумен живот в Космоса.

Пътешествие в миналото                                                                                     Оказва се, че през 50-те години на ХХ в. институтът „Брукингс” във Вашингтон по задание на НАСА е провел специални изследвания. И е подготвил отчет с името „Прогнозни последствия за човечеството от мирната дейност в Космоса”. Документът е по-известен като „Отчетът Брукингс”.

В него се оценяват възможните „последствия от откритите в Слънчевата система форми на разумен извънземен живот или дори артефакти, потвърждаващи неговото съществуване в миналото”. В отчета се препоръчва засекретяването на всички необичайни данни, получени в резултат на изучаването на Космоса. В този момент, както твърди Хоугланд, в НАСА вече са имали много такива сведения. И незабавно са решили или да ги унищожат, или да ги скрият от любопитни очи.

Загадката на планината Шарп
И ето – мисията на „Кюриосити” дава неочаквани резултати. Тях НАСА, изглежда, не успява да запази в тайна. Както е известно, марсоходът кацна в кратера Гейл. Там се извисява 5,5-километровият конус на планината Шарп. В НАСА я обозначават като древно гигантско тетраедърно образувание.

Основата й се простира на повече от 32 километра. Съдейки по снимките, пратени от „Кюриосити”, формата на планината е доста необичайна. И навежда на мисълта за нейния изкуствен произход. До планината има разположен огромен пирамидален комплекс, подобен на този в Гиза.

Марсоходът скоро ще излезе от строя?
През август в НАСА се състоя пресконференция, посветена на проекта „Кюриосити”. Кейт Коуинг, шеф на групата на обществените наблюдатели на дейността на НАСА, задава по телефона въпрос на един от ръководителите на проекта – как в агенцията постъпват със снимките от Марс, които се качват в интернет, като се отчита това, че те може да бъдат „доста противоречиви”? И имат ли специалист, който да ги анализира на момента с цел откриването на аномални явления върху тях и изкуствени съоръжения? Какво ще прави НАСА, ако открие аномалия с биологичен произход? Отговорът бил доста неопределен – ако някой открие нещо на тези снимки, нека го отдаде на своята фантазия.

Ричард Хоугланд твърди, че няма да се учуди, ако в близко бъдеще НАСА заяви за авария на марсохода или за загуба на връзката с него. Благодарение на мисията на „Кюриосити” човечеството е получило доста факти, свидетелстващи за наличието на живот на Червената планета, че още малко и катастрофалните последствия, обещани в „Отчета Брукингс”, ще се окажат реалност. Защо да се вълнуват хората напразно?

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви