В понеделник съдът ще решава дали да остави 15-год. Иван в ареста или да вземе друга мярка за неотклонение. Момчето е обвинено в убийството на 11-годишната Никол. Родителите му внесоха в Окръжен съд молба за освобождаването му от ареста. Защитата вече поема друг адвокат, който заменя служебния Камен Кънев.

Това, което направи впечатление е, че Кънев не знаеше какви точно проблеми има Иван. Той обяви пред медиите, че в личността на Иван „има нещо сбъркано. Дали то е в резултат на възпитанието или от начина на мисленето му, контактите, това е въпрос, който ще се изяснява по това дело.“ Адвокатът не знаеше, че Иван е със СОП. „Има проблеми, които очаквам една съдебно-психиатрична експертиза да отговори по-подробно. Най-малкото самото обстоятелство, че е извършено едно такова престъпление, говори за това, че в тази личност има нещо, което не е съвсем наред“, заяви Кънев и добави, че Иван най-често отговарял на въпросите с: „Не знам“.

Друго, което направи впечатление е, че адвокатът дори не можа да отговори на въпроса на медиите какви точно лични вещи на момичето са намерени и иззети от дома на Иван. На пресконференцията, дадена от Прокурата и полицията, това също не беше съобщено. Майката на Иван отрече пред медии да са намирали вещи на момичето у тях.

Като се прибави и това, че мярката беше гледана при закрити врата, обществото започна да се „информира“ от коментарите във фейсбук. Мненията са поляризирани. Едни линчуват Иван, други са категорични, че някой друг стои зад убийството на момичето и, че той е натопен.

Дали в понеделник отново медиите ще се сблъскат с надписа от снимката, предстои да видим.

Никол беше открита привечер на 20.08. с 3 см прободна рана във врата в асансьора на бл. 108 в „М.рудник“. Според Прокуратурата и полицията, тя и Иван се запознали във фейсбук и спор къде да пушат наргиле довел да трагичния инцидент. И двамата не живеят в този блок. Имало безспорни доказателства, че Иван е извършител на убийството.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви