За незаконни къщи алармират жителите на един от най-новите бургаски квартали Рудник. Хората се оплакват, че във вилната зона и в т.нар. „Бата махала“, край реката, около мелницата и зад училището никнат незаконни къщи. Те са на роми, дошли тук от Сливен. Жителите на квартала са възмутени и от това, че от местностите „Салкъмите“ и „Мишъл дере“ масово се изсичат дървета, а по улиците се разхождат коне и едър рогат добитък. Твърди се, че много от незаконните постройки са върху общински имоти.

Някои от къщите пък са построени направо върху тротоарите. Във вилната зона на квартала стават непрекъснати пиянски запои. Силната музика по цяла нощ смущава съседите. Новонаселилите се обаче са арогантни, те дори заплашват всеки, който се опита да им се опълчи.

Проверка по случая вече е направена от общинския съветник Георги Дракалиев. Той останал изумен не само от всичко това, но и от факта, че има случаи, в които се купува ток от съседни къщи. Самият той попаднал и на нелегален магазин, отрит в един от копторите.

Темата с незаконните строежи във вилната зона на Рудник и махалите се поставя пред Общинския съвет. Дракалиев настоява да се установят всички незаконни строежи тук и да се предприемат действия за премахването им. А настанилите се в квартала натрапници да бъдат изселени.

1 КОМЕНТАР

  1. Долната измет напира.
    Държавата е беззъба срещу тази примитивна напаст.
    Впрочем, защо селищата Рудник и Черно море станаха квартали?
    Сега цялата сила на закона трябва да се стовари срещу тази натрапила се и никому ненужна сган, развъдник на престъпност.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви