Победният ход на бургаските тенисисти в международните турнири продължава. Повод за радост и гордост донесоха трима наши състезатели.

В Испания Стела Пеева се класира четвъртфинал на турнира за юноши и девойки до 14 год. Поставената под №4 при девойки състезателка на TK „Авеню” разгроми с 6:1 ,6:1 Анаиа Вартак (Великобритания). Ден по-рано Пеева взе сет на нула и победи с 6:0, 6:4 представителката на домакините Лаура Арраиза. Надпреварата в Барселона е от първа категория на Тенис Европа.

Още една възпитаничка на ТК „Авеню” записа успех на кортовете. Емилия Любенова също се класира за 1/4-финалите на международния турнир за момичета и момчета до 12 г. „Редута къп”. На кортовете на ТК „15:40” в София бургаската тенисистка спечели с 6:4, 6:4 двубоя с Александра Неску (Румъния).

Убедителна победа постигна и Динко Динев от TK „Черноморец”. На турнира до 14 год. от трета категория на Тенис Европа в Арад (Румъния) поставеният под №3 наш състезател елиминира с 6:2 6:3 румънеца Флорентин Скарлат. В надпреварата по двойки Динко Динев в тандем с Филип Зилкай (Словакия) се класираха на финал след победа с 6:3, 6:3 над третите поставени представители на домакините Балта и Воикан. По-рано в първия кръг на сингъл, Динев се наложи с 6:3, 6:4 над представителя на домакините Йон Страсиус. В надпреварата по двойки в тандем с Филип Зилкай (Словакия) двамата се наложиха с 2:6, 6:0, 10:5 над сърбите Кръстич и Войнович.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви