Защо идваме в човешки тела на Земята

Земята не е единственото място във вселената, където има време-пространствена система на реалност. Нито пък е единствената с такова ниво на вибрации. Но животът тук представлява уникално предизвикателство за всяко същество, избрало подобна дестинация. Въпросът: защо съм тук? се явява може би най-големия въпрос в живота на много хора. И сам по себе си е доста сложен. Затова още в началото ще бъдат изброени някои конкретни причини:

1. Просто любопитство. Тези, които никога не са били въвлечени в изискващо съществуване, в което да управляват физическото си въплъщение го намират за предизвикателство.

2. Това е възможност да се експериментира в рамките на определен момент от историята на планетата.

3. Ограниченията, които са наложени спомагат да се концентрирате върху специфични аспекти на енергията. Те са налични само при въплъщение (инкарнация).

4. Това означава интензивен процес на обучение, при който имаме форсиране на смесица от полярности. Те доставят възможност за разбиране на замесените страни.

5. Това е възможност да се осъзнае и разбере едно въплъщение различно от това, с което сте свикнали.

6. Затвор.

За да разберете каква „напаст“ е да влезете в тяло, в сравнение с това да сте без такова, трябва да разберете, че когато нямате тяло, можете да отидете навсякъде, където пожелаете във вселената просто чрез мисъл и емоция. За да попаднете в ситуация като тази (да сте с физическо тяло) трябва да се съгласите, че линейното време „съществува“. Така ще можете да се сдобиете с първично „човешко“ съзнание.

Времето е сферично по природа при други нива. Вие трябва да възприемете, че съзнанието, което се изразява чрез „човешката“ психология и генетика е драстично ограничено.

Също трябва да възприемете факта, че за да го направите, трябва да потиснете паметта си преди да се решите на стъпката. И да забравите мисловните си процеси преди нея, както и всички спомени от други изживявания – физически и нефизически. Така те няма да пречат на житейския ви път в това Въплъщение.

Спомените стоят на ниво есенция заедно с вас, но не са достъпни при нормални обстоятелства.

След това се изисква да изберете подходяща времева точка за раждане. Тя трябва да включва съответните генетични, природни, социални, политически и икономически модели. Тях предварително сте калкулирали, че ще спомогнат да реализирате целите си. Тъй като има много същества, които търсят изживявания свързани с инкарниране (както и много, които пък искат да ги избегнат на всяка цена), много често набелязаната входна точка към физическия живот бива изпусната. Все едно да скочите с бънджи, но без въже. Защо ли се случва все на нас?!

Бам! Излизате от тръбата и сте на светло. Вече не сте в ЕСТЕСТВЕНОТО си състояние и неочаквано откривате, че физическото тяло има драстични ограничения. Известно време прекарвате като си играете с играчки и други странни израстъци, над които се опитвате да придобиете контрол преди те да вземат контрол над вас.  Това се случва по-късно когато „телесното съзнание“ се налага максимално в обществото. Не питайте защо, след малко ще се изясни.

Във вашето естествено състояние енергията просто се е вливала във вас, а сега имате това непреодолимо желание да консумирате хранителни вещества за тялото.
И всичко това сред една какофония от сензорно претоварване, генетично програмирани нагони (а по-късно и бушуващи хормони) генетично (а по-късно и културно) програмирани модели на отговор, които се превръщат в навици и генетични спомени от всички, които са имали нещо общо с ДНК-моделите, от които се състои тялото ви, болка и удоволствие, сексуална стимулация и пораждани от тялото емоционални комплекси. Какво бънжди само!

Тъй като очевидно сте заседнали в тялото ставате субект на различни механизми за учене. Първичното заучаване се постига когато се фокусирате над нещо. Това върху, което не сте фокусиран докато сте фокусиран над нещо друго, е пътят за втория начин на учене. Третата форма на входяща информация се случва, когато вашето тяло спи и се озовавате в кратка нефункционална празнота. Вероятно през една значителна част от живота ви вашето внимание е мотивирано от цикъла удоволствие/болка. След това отивате на „училище“.

Училището е процес на не-образователно програмиране наблягащо на нискоразредни повтарящи се изживявания и физически стимули, които водят до неестествена ситуация центрирана около познание, манипулация и контрол над физическата материя и нискоразредни енергийни системи, които налагат „imprint-и“ на оцеляване и социална его-ориентация, както и модели на ВЯРВАНЕ, които не са базирани на действителен опит, което води до вторичен психологически нагон в обществото да търси „къде е истината“. Училищният процес също така елиминира всякакви останали следи от контакт с паметта на есенцията и знанието за вашият истински произход и идентичност. След това се интегрирате в „обществото“.

Обществото е мястото, където личността е моделирана да се идентифицира с тялото и след това с егото и да натрупа емоционални привързаности, които могат да бъдат изразени само във време-пространствена реалност. По този начин се формира натрапчива нужда да се завърнете (след физическата си смърт) във време-пространствения континиум (което става първо чрез засядане в долните нива на астралните пръстени) само за да си задоволите нуждата („да си върнете дълговете“, „да си довършите къщата“ и т.н).

„Човешкото“ съществуване може да бъде пристрастяващо. Вашият оригинален генетичен стремеж за оцеляване бива изменен чрез културно програмиране, което води до изкривени модели, които са фокусирани върху защита на тялото (къде ми е оръжието?), поддръжка на тялото (какъв е този нов парфюм?) сексуалност и размножаване и нуждата да „защитите това което притежавате“ за да подпомогнете тялото. Сексът като креативен акт е изменен до степен, при която се получават ирационални и рестриктивни „привързаности“ и „обвързвания“ базирани на културни идеали, които са в действителност непостижими. Но… защо не са ви казали това?

Фокусът над всичко това е допълнително подсилен (особено ако тялото ви има различен цвят от този на останалите около вас) от културния внос на опиатна дрога, алкохол и други субстанции, които да държат осъзнатостта ви притъпена към долните три структурни зони на мозъка както и финансово да поддържате културни и икономически структури базирани на его, идоли, сигурност, усещане и власт. Никоя от тях няма нищо общо с това КОЙ в ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ сте и ЗАЩО сте тук… което води до търсения за „смисъла на живота“.

Креативната енергия идваща от есенцията и която се манифестира чрез емоциите е допълнително културно изкривена до степен в която ИЗТОЧНИКЪТ е забравен (има ли БОГ?), подтиснат или отхвърлен, което води до хаотична смесица от погрешно насочена енергия, която трансформира „човека“ в сложна единица базираща преценката си на базата на реакции вместо да бъде творчески насочена. Този фокус промотира психологически проекции и копия като истинска репрезентация на „реалността“.

Сигурни ли сте че искате да дойдете на Земята?

Из Матрицата IV

http://www.parallelreality-bg.com

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

1 × 1 =