Документалният филм на Списание 8 „Човек на вярата“, посветен на филипинския лечител Алекс Орбито, ще бъде представен на 5 септември 2017 г. (вторник) от 19.00 ч в Дом на нефтохимика – Бургас. Билети на лятна каса „Часовника“.

Алекс Орбито е смятан за най-големия лечител на ХХI век – лекувал е с огромен успех над 1 милион души по целия свят. Роден през 1940, той е най-малкият от 12-те деца в семейството, но след една магична случка със земетресение и кълбо светлина от небето, започва да лекува с енергията си едва на 9 години.

Документалният филм „Човек на вярата“ разказва историите на хора, посетили лечителя, които са се излекували напълно от безнадеждни според конвенционалната медицина болести. През техните истории се показват ръцете на Орбито, които правят психични операции и дори прогонват парализа и рак. Филмът представя позицията на лекари, учени и изследователи, които с години са наблюдавали и изследвали феномена и се опитват да го обяснят.

Къде се крие ключът към здравето? Кога и защо се разболяваме? Може ли човек да се излекува сам? Как квантовата физика обяснява този феномен? Това са част от въпросите, чиито отговори търси и дава филмът.

„Човек на вярата“ е филм и за силата на човешкия дух, и за любовта. За голямата любов на малкия човек от далечните Филипини и за малката любов във всеки от нас, която чака да бъде пробудена. Филмът ще шокира, провокира, но и ще разшири съзнанието на хората, които го гледат. Със сигурност след прожекцията никой няма да си тръгне равнодушен.

Да се документира тази необичайна, но напълно реална притча отнема на екипа четири години, а продукцията става възможна благодарение на подкрепата на над 400 дарители. Списание 8 успя да сбъдне първия български документален филм, създаден с помощта на краудфъндинг кампания и споделено финансиране. Благодарение на CineCrowd бяха събрани над 17 000 евро и две години след края на кампанията резултатът е налице.

Три години, след като спечелиха второ място в конкурса Action4Climate с първия си филм за климатичните промени, Ганета Сагова и Добрин Кашавелов ни разказват за филипинския лечител Алекс Орбито възможно най-отблизо.

Режисьор на филма е Ганета Сагова, главен редактор и създател на Списание 8. Филмът е заснет от оператора Добрин Кашавелов, а монтажът е осъществен от Адриана Герасимова.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви