Четирима души бяха задържани в Индия във връзка с изтичане на един епизод от популярния сериал на Ейч Би О „Игра на тронове“ преди показването му в страната, съобщава БГНЕС.

Фантастичната средновековна сага разказва за борбите между няколко семейства благородници за завоюването на „Железния трон“. През последните седмици той стана обект на множество хакерски атаки след пускането на неговия седми сезон.

Във връзка с внесена жалба, са арестувани четири лица за неразрешено публикуване на четвърти епизод от седми сезон. Те са обвинени в престъпна злоупотреба с доверието и хакерство.

Според местни медии арестуваните са били служители в компания, отговаряща за съхранението и разпространението на епизодите.

Още миналата година бе обявено, че сериалът ще има осем сезона, като последните две ще бъдат съответно със седем и шест епизода. Предпоследния сезон се смята за един от най-мрачните и изпълнени с насилие. Зрителите обаче го харесват и в САЩ аудиторията му надминава 23 млн. души за всеки епизод.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви