Бургазлия е арестуван за изнудване на немски туристи, съобщиха от полицията. В Районно управление – Несебър е получено съобщение от двама 14-годишни немски туристи, отседнали с родителите си в Слънчев бряг за това, че около 16.00 ч. се разхождали в района около заведение „Ден Гладе Викинг”.

Пред паркинг на хотел „Глобус” един от младежите опитал да запали цигара с марихуана, когато към тях се приближили няколко непознати. Един от тях им заявил, че това е незаконно дейност и срещу сумата от 200 лв. на човек, няма да извика полицейските служители.

Германците събрали сумата от общо 120 лв., като я предали на непознатите, не поради недостатъчността й, единият турист е изпратен до хотела за да донесе останалата част от исканите пари. Вторият чужденец останал при непознатите, докато приятеля му донесе парите.

В резултат на бързите полицейски действия, последвали получения сигнал, е задържан 28 годишния И.П. от Бургас. По случая е образувано досъдебно производство. При проверката на 14 годишния турист Р.Г. е намерена и иззета саморъчно свита цигара с марихуана – работата по случая продължава от служители на Районно управление – Несебър.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви