В заседателната зала на ИАРА в Бургас се проведе работна дискусия за обсъждане на възможностите за отпадане на задължението за попълване на риболовен дневник от лицата, извършващи стопански риболов с риболовни кораби с обща дължина под 10 метра.

Ръководството на ИАРА предложи варианти за отпадане на риболовните дневници при риболовните лодки с дължина под 10 метра. Представителите на сдруженията изказаха конкретни съображения в тази връзка. Взето беше решение да се съберат максимален брой мнения и предложения по темата. Участниците се обединиха около инициативата тези срещи да бъдат регулярни и бъдещите решения в областта на рибарството да бъдат винаги съобразени с мнението на бранша.

На срещата взеха участие Изпълнителният директор на ИАРА, доц. д-р Галин Николов, главният директор на ГД Рибарство и контрол г-н Тодор Ангелов, представител на дирекция за опазване на рибните ресурси, юрисконсулт, г-н Константин Петров – Съветник в ППРБЕС и представители на рибарско сдружение гр. Царево, Рибарско дружество Созопол, Рибарско дружество Свети Никола и Рибарско сдружение Сарафово.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви