Оренда - свещена дума

Думата, която предава на всеки съвременен българин невероятни магически енергии, наследени от нашите деди, е Оренда.

Днес консерванти, токсични вещества, генно модифицирани култури ни тровят чрез храната. А радиацията, стресът в ежедневието и електромагнитните излъчвания от телефони, телевизори и компютри „изсмукват” енергийния ни потенциал. Затова трябва да търсим начини за съзнателно „зареждане” с енергия за живот.

Вече е напълно ясно, че нелечимите болести на съвремието – СПИН, рак, се причиняват от липсата на енергия за борба с отровите, т.е.липса на имунитет.

Днес хората са по-застрашени от всякога от загубата на жизнена енергия. Няма човек, който да не изпитва нужда от знания и техники за енергийно стимулиране. Много е глупаво поради невежество да нямаме достъп до начините за попълване на енергийната си недостатъчност. Особено ние, българите, носим наследени невероятни по сила енергии, но не ги познаваме, твърдят езотериците.

За науката вече е доказана истина, че вибрациите на музикалните тонове и на звуците в отделните думи притежават различни по сила и вид енергийни заряди. За нас, българите, има една дума, която директно ни зарежда с предавана по наследство мощна положителна енергия. Това е думата Оренда .

Оренда се е наричала магическата сила, осъществявала една духовна територия (саракт). Върху нея се съхранявал и развивал българският боен дух. Предците ни са вярвали, че тази тайнствена сила можела дори да убива човек само с едно докосване.

Прабългарските воини чрез определени практики култивирали тази божествена сила. Воините ветерани, жреците на Тангра и особено канът били средоточие на тази сила. И знаели тайните за нейното култивиране и управление. Българите вярвали, че орендата се прехвърля от един човек на друг. Така се появил и ритуалът с чашата от човешки череп. Считало се, че когато победителят пие от тази чаша, той поема орендата на победения враг.

Древните българи вярвали, че притежават най-мощната и истинска вътрешна сила. Чрез нея Тангра ги отличил от останалите племена. И ги предопределил да побеждават и да изпълнят специалната мисия, с която ги натоварил. Бойното умение на прабългарите също било дарено от Тангра заедно с магическата сила (оренда).

Духовната сила на прабългарите, въпреки че изглежда сходна с някои източни идеи, е много по-различна от тях. Орендата на прабългарите е безспорно по-мощна, по-реална и прагматична, присъства осезаемо в живота на народа и в бойната практика на воините. Тази сила и знанието за нея достигат до нас като се предават от поколение на поколение.

„Българите са от религията на магите“, пише арабският хронист от Х век Ал Масуди. Жреците на върховния бог Тангра (на древнобългарски колобри) извършвали жертвоприношения, гадаели по различни начини и владеели лечителското изкуство. Жреците-лечители шепнели някакви думи около запален огън, после удряли звънец и тъпани и след като изпаднели в транс, произнасяли заклинания за пропъждане на злите духове.

Древните българи почитали неодушевени предмети и вярвали в магическата им сила.
Те вярвали, че цялата вселена е изпълнена с една особена, свръхестествена сила, която не представлява винаги едно точно определено божество. Тя се крие по някакъв начин във всички предмети. Тази сила, която, смятали те, обитава главата и кръвта, може да преминава от човек в друг човек или от човек в предмет и обратно, според поверието за т.нар. „Оренда“.

Поверието за Оренда (или Мана) е аналогично с основното понятие на древнокитайската философия за вътрешната енергия „Ци“, така също и при японците понятието „Ки“, при индусите то се нарича „Прана“. Това подсказва за езотерични култове и познания, имащи общ корен и идващи от дълбока древност. Ритуалът с черепите-чаши е познат също и в Тибетския езотеричен будизъм, както и в религията „Бон”.

Днес трябва да използваме по-осъвременени и цивилизовани начини силата на родовия си дух, която ще ни помогне да се преборим със стреса и болестите на епохата си. Достатъчно е да вярваме в мощта на нашата уникална енергия Оренда и да вибрираме тази дума с положителни мисли всеки ден, твърдят запознати.

Просто сутрин или в по-важните моменти от деня заедно с молитвата към Бог можем да произнасяме отчетливо звуците на магическата прабългарска сила. Така ще се зареждаме с вибрациите, които се давали сила и на древните ни предшественици на бойното поле или в живота. Колкото по-ечисто и по-ясно вибрираме думата Оренда, толкова по-силна ще бъде българската енергия, която ще се влива в нас.

Не е лошо да сме запознати и с думите, чиито вибрации отнемат жизнеността ни или ни натоварват с отрицателни енергии. Те са много, но най-отрицателната, най-мръсната дума е „пари”, предупреждава духовните водачи. Това словосъчетание зарежда този, който го произнася, с низки, дори опасни енергии и трябва да се избягва, казват те. Техният съвет е да заместваме „пари” с всякакви синоними – средства, финансии, каквато и да било друга дума, която се сетим.

Недобри енергии носят също и много кратките думи и имена, както и тези с натрупани съгласни, които трудно се произнасят „тс”, рф”, „ск”. Изобщо настъпва времето, когато хората от епохата на Водолея трябва да се обърнат към забравените древни знания, практики и принципи, спазвани в ежедневието от нашите деди, за да влезем отново в хармония с вибрациите на Вселената.

Нали всички сме нейни деца и не бива от глупост да се отдалечаваме от създателите си

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви