В „Кроношпан“ влезе в ход изпълнението на втората част от пакета с мерки и препоръки от страна на МОСВ и РИОСВ.

През последната седмица на месец юли започна изливането на основите на предпазните стени около площадките за съхранение на раздробен дървесен материал.
Преградните съоръжения ще бъдат с височина от 7.5 метра и ще обхващат пространство от около 1400 м2, в което се складират до 2800 м3 суровина.

Същевременно вече се работи и по поставянето на навеси над площадката за временно съхранение на стърготини. Закритата площ, която ще остане под покривните панели, ще бъде с размери от почти 2000 м2

Поставянето на тези зони от предприятието в „контролирана среда“ ще ограничи до минимум възможността за разпространение на дървесни стърготини заради вятър или други неблагоприятни прояви на времето.

Според изискванията на МОСВ и РИОСВ тези мерки трябва да бъдат изпълнени до края на месец октомври, но от ръководството на Кроношпан планират това да се случи две седмици по-рано.

Същевременно от компанията въведоха и нова организация на движение на товарните камиони, които транспортират суровини към производствата или готова продукция. Те вече се движат по график, разпределени са на „входящи“ и „изходящи“, а обработката и обслужването им е максимално оптимизирано, за да се избегнат задръствания и да не се пречи на автомобилния трафик.

Вече е поставен забранителен знак, който не позволява спирането на тежките машини по протежение на ул. „Одрин“ в близост до предприятието. Нарушителите подлежат на санкции от контролните органи.

Припомняме, че през месец юни по протежение на бул „Проф. Яким Якимов“ беше изграден „зелен“ пояс от бързорастящи иглолистни и широколистни дървета и храсти, поддържани с капкова и напоителна система, а на територията на „Кроношпан“ лентовият транспортьор на дробилката за дървесни частици беше покрит, освен това над седемте площадки за съхранение и изсушаване на дървесен материал бяха поставени оросителни системи.

Не пестим никакви ресурси или средства, за да изпълним препоръките, които ни бяха дадени от МОСВ, от РИОС и Община Бургас, за да отговорим на очакванията на бургазлии и да спазим поетите от нас ангажименти към града – заяви изп. директор Николай Банков.

Същевременно той и колегата му Асен Ников изразиха безпокойство си от злонамерената атака към компанията, която се провежда координирано през медии и социални мрежи в последните няколко месеца.

Според ръководството на „Кроношпан“ моралните подбуди на някои от инициаторите на тази кампания са най-малкото меко казано спорни и зад тях прозират определени политически и икономически интереси, които си поставят за цел да възпрепятстват развитието на създаващата стабилен брутен вътрешен продукт, модерна индустрия в Бургас

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви