Президентът на Венецуела Николас Мадуро се присмя на санкциите, наложени от Вашингтон след изборите за конституционно събрание, информират световни агенции.

Държавният глава, който е пряко засегнат от рестриктивните мерки, смъмри американския лидер Доналд Тръмп за начина, по който победи на президентските избори през ноември. Милиардерът спечели в Избирателната колегия, но загуби народния вот.

„Не изпълнявам заповеди от империята“, каза той пред поддръжници и подчерта, че „императорът“ Доналд Тръмп прави най-голямата грешка като се занимава с Венецуела.

„Продължавайте със санкциите си, Доналд Тръмп“, добави Мадуро.

„В САЩ е възможно да станеш президент с 3 милиона гласа по-малко от опонента си. Каква страхотна демокрация“, подигра се венецуелският лидер с Вашингтон, аплодиран от присъстващите.

Демократът Хилари Клинтън спечели народния вот срещу Тръмп с 2,9 милиона гласа, според официалните резултати.

Според Мадуро санкциите отразяват „отчаянието“ на Тръмп и „омразата“ му към социалистическото правителство на Венецуела.

С налагането на санкциите САЩ замразяват всички активи на Мадуро под американска юрисдикция и американците нямат право да правят бизнес с него.

Миналата седмица Вашингтон наложи санкции на 13 официални представители на латиноамериканската държава.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

eleven − five =