Мащабният форум за бизнес и туризъм, който се проведе вчера на сцената на Амфитеатъра в Приморско, възнагради иновациите, инвестициите и зелените проекти от най-северната до най-южната част на Черноморието, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън.

Морските Оскари за поредна година  показаха добрите практики в развитието на региона и разбиха митовете за преобладаващ алкохолен туризъм в курортите ни. Семейни, бутикови и арт хотели „дефилираха“ по време на празничното за българския бизнес и туризъм събитие.

Голямата награда на Морските Оскари за цялостен принос в развитието на морския регион отличи постиженията на д-р Димитър Германов, кмет на най-бързо развиващата се Черноморска община  – Приморско.

След мандат и половина в управлението на общината, д-р Германов постигна редица успехи в развитието както на инфраструктурата и икономиката в региона, така и в туризма, в културния и в обществения живот на града.  Приморско се нареди сред лидерите в културно-историческия туризъм и може да се похвали със своите забележителности, които не само развива, но и опазва.

Наградата бе връчена на председателя на общинския съвет Златина Тюлиева от Юлиян Балчев от Българската агенция за инвестиции. Той подчерта, че голяма част от чуждите инвеститори първо са били туристи  у нас – най-често на Черноморието, харесва им страната и след това предприемат реализирането на различни проекти в България. Той връчи и другата голяма награда – Лидер в хотелиерството,  която отличи постиженията на най-големия туристистически холдинг у нас – Виктория Груп. Стаутетката и почетната грамота получиха Пламен Хутов, регионален мениджър на Виктория Груп и Ангелина Ангелова – директор ПР и комуникации на Виктория груп.

Останалите награди бяха връчени от специалните гости и от медийните партньори на Морските Оскари – доц. д-р Наталия Футекова, управляващ съдружник на ERP България, Даниела Стойчева – собственик на най-големия сайт са отдих и свободно време TopOfertite.com, Дончо Георгиев – управляващ съдружник на VIP COMMUNICATION​, журналистката от БНР Петра Талева и Ели Сачанска от Би Ти Ви – 6 и 7. Медийните партньори на събитието – списание Туризъм и отдих, връчиха специални награди за отличените – годишен абонамент за единственото печатно издание за туризъм у нас.

Препълненият с публика Амфитеатър в Приморско пя и танцува с талантливите деца на България – сензацията от Музикалния фестивал в Рим, любимка на Ерос Рамацоти и продуцентите му – 9-годишната отличничка от  Националното музикално училище Л. Пипков – Моника Шахин и с носителката на златни медали от Международни фестивали – 8-годишната варненска певица София Иванова. На финала нестихващи аплодисменти получи звездата от „Гласът на България“ Тихомир Митов, който изненада публиката с нов ремикс с български фолклор на световния хит на Джъстин Бийбър „Let Me love you“.

Водещи на церемонията бяха Павел Владимиров, познат на зрителите от сутрешния блок на Нова тв и на БНТ, както и от шоуто „Като две капки вода“ и Патриция Кирилова, журналист и управляващ съдружник на организаторите VIP Communication.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

11 + five =