Близо 50 кг зелена тревна маса /канабис/ и 2,5 кг суха зелена тревна маса /канабис/ са намерени и иззети при претърсване в частен апартамент на ул. „Цар Симеон Първи““, запомнена сред повечето бургазлии като „Републиканска“. Той е обитаван от братята И.Б., 31-годишен и В.Б., 34-годишен.


При претърсването от служители на Първо Районно управление – Бургас е открито специално пригодено и оборудвано с техника помещение. Иззети са рефлекторни лампи, трансформатори, влагоабсорбатор и климатична система, 64 саксии с конопени растения /всяко с височина около 200 см/.

В хола на апартамента служителите от Първо Районно управление – Бургас намерили и иззели топче с тревна маса /канабис/, тревисти растения, съцветия, стебла и листна маса, стръкове със зелена листна маса от канабис, съхранявани в чувал, както и саксия с канабисово растение с височина 50 см, а също и три лампи. В спалнята на апартамента са открити пет буркана, със сух канабис, като общото количество иззета суха и зелена тревна маса е с общо тегло от рекордните – 52.5 кг.

В жилището са задържани братята И.Б. и В.Б., както и 32-годишния А.С. от Бургас. Към момента спрямо И.Б. е повдигнато обвинение, като е определена парична гаранция в размер на 5 000 лв. Предстои повдигане на обвинения и спрямо втория брат.
Работата по случая продължава под прякото ръководство и надзора на Окръжна прокуратура – Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви