Дутерте: Оксфорд е училище за глупаци

0
71
DAVAO CITY, PHILIPPINES - MAY 10: Rodrigo Duterte answers questions from journalists during a press conference on May 10, 2016 in Davao City, Philippines. Duterte is set to become the Philippines' next president after Monday's election. (Photo by Jes Aznar/Getty Images)

Филипинският президент Родриго Дутерте заяви, че елитният Оксфордски университет е „училище за тъпаци”. Коментарът му дойде, след като висшето учебно заведение го изобличи, че е плащал на кибер войска, която да вдига изкуствено рейтинга му в интернет.

„Няма нужда да се защитавам от атаките. Отстоях мястото си по време на встъпването си в длъжност и кампанията си. А Оксфордският университет? Това е училище за глупаци”, каза Дутерте, цитиран от английския в. „Телеграф”.

Проучването „Армии, тролове и размирници: Глобален опис на организираната манипулация в социалните медии” разглежда различните стратегии, които политическите дейци и партии използват, за да разпространяват партийните си послания и да манипулират числата в социалните медии.

В изследването, обхващащо политическия елит на 28 страни, се разкрива, че през 2016 г. партийният щаб на Дутерте е налял 200 000 долара в онлайн кампания, използваща граждани и групи да промотират идеите му и да го защитават. В същата година Дутерте изненадващо печели изборите.

Президентът призна, че наистина е плащал на хората да го защитават в социалните мрежи, но увери, че тази манипулация не е продължила след победата му в президентските избори.

Остави отговор

Please enter your comment!
Please enter your name here