Само със седем свои състезатели ПК „Метропол” успя да се класира в топ 6 на Държавното лично-отборно първенство по плуване за юноши и девойки младша възраст (13-14 г.). По точки с общ сбор от 95.16 бургаският тим завърши в първата десетка на България.

От общо 33 клуба участници, бургаският тим зае шесто място в мъжкото направление. Постижението на клуба е великолепно, в предвид отсъствието на титуляра в дисциплината 200 метра бътерфлай – Димитър Георгиев. Младата надежда на „Метропол” ще остане извън сините коридори тази година поради здравословни причини.

С контузии в шампионата участваха двама от възпитаниците на треньорката Хариета Гарибян. Въпреки това с много силен дух Павел Великов и Стелян Василев преодоляха травмите и заредени с високи амбиции приеха предизвикателството да атакуват призовите места. Освен това плувците сюрпризираха треньорското ръководство с постигнати лични постижения.

Равносметката след четирите полудни на басейн „Приморски” във Варна е: две вицешампионски титла на Христеян Маслев на 100 м св. стил с време 56.51 сек. /финишира на седем стотни от победителя/ и в една от най-тежките дисциплини в първенството – 400 м съчетано плуване, бронз на 200 м св. стил – 2:04.26 мин., и пето място на 1 500 м св. стил.

Бронзов медал на 50 м гръб за Стелян Василев, който се изкачи на третото място с резултат – 30,64 сек., което е с 0,65 секунди по-силно време от миналогодишната трета позиция. Василев се класира четвърти на 200 м св. стил след Маслев, четвърти е още на 100 м гръб, където финишира на 9 стотни от бронза, и на 200 м гръб, на 12 стотни от медала.

Отлично плуване във Варна направи щафетата 4х100 м съчетано плуване в състав Стелян Василев, Христеян Маслев, Георги Колев и Павел Великов, която се класира на четвърто място.

На 4х100 м св. стил ПК „Метропол”, в състав Стелян Василев, Христеян Маслев, Георги Колев и Павел Великов, е пети. Същата позиция зае карето на бургаския клуб в  4х200 м св. стил, в състав Христеян Маслев, Стелян Василев, Павел Великов и Георги Колев.

„Въпреки проблемите, които имаха част от нашите състезатели и без основния ни възпитаник Димитър Георгиев, успяхме да се представим повече от достойно и да се класираме на призови позиции. Поздравления и за останалите наши състезатели, които записаха лични постижения и дадоха заявка за по-челно класиране в предстоящите първенства.

Това са Павел Великов, Светослав Колев, Артьом Прудников, Георги Колев и Габриела Велчева”, заяви щастливата треньорка на ПК „Метропол” Хариета Гарибян. В шампионата взеха участие 243 плувци – 110 момчета и 133 момичета.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви