С гол в последната минута Созопол спечели първите си три точки от започналия нов сезон във Втора лига. Единственото попадение срещу Черноморец /Балчик/ отбеляза Кристиян Пешов. Голът на стадион „Арена Созопол” падна в последната  90-а минута на мача. 20-годишният нападател получи добра топка пред наказателното поле, преодоля бранителите с мощен спринт и мушна топката под плонжа на вратаря.

Двубоят беше белязан от дефицит на опасни положения пред двете врати. Домакините бяха по-настойчиви и поддържаха превес през цялото време, но ударите им или бяха неточни, или стражът на черноморци Християн Христов спасяваше.

Чест прави на гостите, че въпреки статута на новак в лигата не се окопаха в глуха защита и също създадоха притеснения на контраатака за вратаря с капитанската лента Мартин Теменлиев, който обаче се намесваше с вещина.

В състава на Созопол остро се усети липсата на опции в атака заради контузиите на бразилеца Габриел до Кармо и Георги Петров. Все пак по-големият опит и воля на „небесносините” наклони везните в тяхна полза, макар и в самия край на срещата.

„На старта винаги е трудно. Доволен съм, че преследвахме победата докрай и старанието на момчетата се възнагради. Радвам се, че защитихме реномето си на боен отбор. Очаква ни обаче сериозна работа, за да добием игровия стил, който искам да виждам”, заяви след мача старши треньорът на Созопол Румен Димов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви