Трудоемки отчуждителни процедури, обжалвания на обществени поръчки и преработване на документи бавят строителството на пътя Бургас – Несебър – Слънчев бряг. Това се разбра от отговор на регионалния министър Николай Нанков по време на парламентарния контрол.

Обжалва се обществената поръчка за участъка от Равда до Ахелой, където се предвижда изграждане на 4-лентов път. „Имаме уверението, че в рамките на следващите няколко седмици ще бъде оттеглена жалбата“, каза министърът. Нанков добави, че се обжалва и търга за трасето Ахелой – Поморие, където документално останалите етапи са приключени.

Тежките отчуждителни процедури пък са причина за забавянето на проекта за обход на гр. Поморие, също част от пътя. За участъка има изготвен технически проект и одобрен подробен устройствен план. „Същественият проблем е, че се бави отчуждителната процедура. Имаме и археология в обхода на Поморие. Ще чакаме да приключат тези процедури, за да стартираме строителството“, обясни регионалният министър.

Проблем при участъка от Кошарица до Несебър е подробният устройствен план, който е бил върнат за корекции. Очаква се през август преработеният план да бъде предоставен в регионалното министерство. Обжалва се и заповедта за плана на 4-лентовия обходен път, който ще извежда трафика от Бургас, каза още Нанков, цитиран от Дневник.БГ.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви