Достоен финал на състезателния сезон постави младият колоездач на „Черноморец” Иво Тофтев. 16–годишният ученик на бургаската Английска гимназия се класира в призовата тройка на етапната колоездачната обиколка за купа „Васил Левски 2017” от Троян до Ловеч с обща дължина на трасето 180 км.

Лошите атмосферни условия, ниската температура на въздуха, дъжд и мъгла не спряха амбициозния състезател, който спечели третото място в крайното класиране при юноши младша възраст. Възпитаникът на треньора Тодор Ангелов преодоля с трето време 90-километровото трасе в първия етап по маршрут Карлово – Баня – с. Васил Левски – Карлово – Сопот – с. Кърнаре – Беклемето – Троян.

Иво се класира трети и във втория етап, в който колоездачите стартираха от Троян, преминаха през Къкринското ханче, за да финишират в Ловеч пред паметника на Васил Левски. Много добро представяне направи и Антоний Иванов, който зае седма позиция в крайното класиране.

Купа „Васил Левски 2017” за мъже спечели Станимир Чолаков, втори е Александър Алексиев, трети Михаил Михайлов.

Състезанието „По стъпките на Васил Левски” се проведе на територията на общините Карлово, Троян и Ловеч. То се организира по повод 180-годишнината от рождението на Васил Левски – 180 км с велосипед по неговите стъпки“. Надпреварата бе под патронажа на председателя на Народното събрание Димитър Главчев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви