Окръжен съд – Бургас отмени определението на Районен съд – Несебър от 06.07. за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо шведския гражданин Ралф С. и измени мярката му в „Домашен арест“.

Това съобщиха днес от пресцентъра на Окръжен съд-Бургас, откъдето уточняват още:
„Производството е по чл. 256, ал. 4, вр. чл. 341 от НПК, което регламентира, че по искания относно мярка за неотклонение „Задържане под стража“, първоинстанционният съд разглежда делото в открито заседание, но определението подлежи на обжалване по реда на Глава 22 от закона, а именно:

Чл. 344 от НПК „Съдът, който е постановил определението, може сам да го отмени или измени в закрито заседание. В противен случай съдът изпраща на въззивната инстанция делото заедно с постъпилата частна жалба или частен протест.“

Чл. 345, ал. 1 от НПК „Въззивната инстанция разглежда частната жалба и частния протест в закрито заседание в седемдневен срок“

Възможно е въззивният състав да реши да разгледа делото и в открито съдебно заседание, с участие на страните и тогава срокът за разглеждане на делото е не повече от месец. Тази възможност се прилага по изключение, когато съдебният състав е преценил, че е необходимо да се съберат нови доказателства, да бъде назначена експертиза или на всяка цена да се изслушат присъствено страните“.

Припомняме, че шведският турист нападна и нокаутира камериерка в курорта Слънчев бряг. Инцидентът стана докато 65-годишната жена вършеше служебните си ангажименти в хотел „Марвел“. Камериерката чистила фоайето, когато туристът се приближил и започнал да й говори нещо. Тя го попитала какво иска, но в отговор получила ритник в главата, от който изпаднала в безсъзнание. Обвинението срещу шведския гражданин е за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

13 + 13 =