Тази сутрин около 09.35 ч. по пътя Слънчев бряг – с. Оризаре, на около 2 км от с. Оризаре възниква конфликт между двама велосипедисти – английски граждани, които били в средата на пътното платно и водачът на „Фолксваген Голф 3”, с бургаска регистрация – Н.Г., 54-годишен от с. Оризаре.

Н.Г. се опитал да направи забележка на двамата велосипедисти за това, че създават рискова пътна ситуация, но разменените между тях реплики и спречкване, прераснали в сбиване. Българинът отишъл до автомобила си, да вземе законно притежавания си пистолет „Макаров”. Той стрелял два пъти във въздуха и веднъж в крака на единия от велосипедистите.

След инцидента мъжът напуснал произшествието, отишъл в дома си в с. Оризаре, откъдето се обадил Районно управление – Несебър и съобщил за случилото се. По-късно е установен и задържан дома си, като междувременно получил сърдечни проблеми и е откаран в медицинско заведение от полицейски екип.

Свидетел на инцидента съобщил на тел. 112, като незабавно към местопроизшествието се отправили полицейски служители и екип на „Спешна медицинска помощ”.

Пострадалият е откаран в бургаската болница „Лайф хоспитал” в добро общо състояние, като му предстои извършването на хирургична интервенция, а втория англичанин е откаран в УМБАЛ – Бургас за освидетелстване.

Към момента по образуваното досъдебно производство се провеждат множество процесуално-следствени действия под прякото ръководство на Районна прокуратура – Несебър.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви