Малазийските власти забраниха излъчването на хитовата латино песен „Despacito” по обществените радиостанции заради сексуалния й подтекст. Това стана, след като мюсюлманските критици в страната нарекоха парчето „неислямско”, предаде БГНЕС.

Министърът на комуникациите и мултимедията Салех Саид Керуак заяви пред АФП, че ведомството му е получило многобройни оплаквания относно текста на песента. „Despacito” няма да бъде излъчвано от правителствените радиостанции, защото получихме оплаквания от обществеността. Те не са подходящи за слушане“, каза той.

Министърът добави, че се надява частните телевизии и радиостанции да последват примера. Азиатската страна има строги закони за цензура и преди е забранявала песни и филми, считани за сексуални, агресивни или занимаващи се с чувствителни въпроси.

„Despacito“ на пуерториканския певец Луис Фонси превзе земното кълбо и беше обявено за най-слушаната песен за всички времена. Тя започна да се разпространява светкавично скоро след излизането си през януари и намери още по-широка аудитория през април. Пуерториканското парче детронира песента на Джъстин Бийбър „Sorry“ от 2015 г., която е била слушана общо 4,38 милиарда пъти, твърдят от Universal.

„Despacito“, което означава „бавно“ на испански, беше 10 седмици сингъл №1 в американската класация, което я прави първата песен на испански език, достигнала до такава позиция, след „Macarena“ през 1996.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви