С красива заря и много музика Созопол отбеляза празника на града в чест на своята закрилницата Света Марина. От Общината се бяха подготвили с богата и разнообразна културна програма, като събитията продължават в рамките на седем дни.

Празничният спектакъл, посветен на Света Марина започна от 20:00 ч. на амфитеатър Аполония. Кметът Панайот Рейзи уважи събитието, като специален гост бе и Вълчо Чолаков, областен управител на област Бургас.

Водещ на празничната програма бе бургазлията Тончо Токмакчиев. Първи на сцената излязоха талантливите изпълнители от ФА „Балгаран”, които представиха спектакъла „У наше село”. След това гостите и жителите на града се насладиха на уникален лазарен спектакъл и концерт на Поли Генова. Красива заря сложи край на празничната програма за деня.

Това не е всичко с празниците в Созопол, защото днес културните прояви, посветени на празника на Созопол е за красивите жени. От 20:00 ч. стартира традиционният конкурс за красота „Мис Созопол”-2017. От 22.00 ч. концерт ще изнесе Рафи.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви