4 осъдителни и една оправдателна присъди произнесе състав на Бургаския окръжен съд по делото „Гранити”. Соченият за подбудител Галин Костов беше оправдан по всички обвинения. Останалите четирима подсъдими получиха присъди от 17, 18 и 20 години затвор.

Делото е за убийството на бизнесмена Стоян Стоянов  през 2008г. До сега бяха правени няколко опита за приключване на делото на различни инстанции, но то беше връщано.

Стоян Петров, който е обвиняем като физически извършител на убийството, два пъти се отрече от показанията си дадени пред съдия в досъдебното производство. Петър Стоянов обвини за поръчители и съучастници останалите 4-ма подсъдими – Галин Костов, Станислав Михайлов, Нено Стоянов и Стоян Колев.

До сега в предишните дела сочените за поръчители на престъплението Станислав Михайлов и съдия-изпълнителят от Варна Галин Костов, както и обвиняемият, като подбудител и съучастник, Нено Стоянов, бяха оправдани. Присъди по 18 години затвор получиха физическият извършител на убийството Стоян Петров и неговият съучастник Стоян Колев.

Днешните присъди на Бургаския окръжен съд могат да бъдат обжалвани.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви