Владимир Путин и Доналд Тръмп

Половин година след като президентът Доналд Тръмп встъпи в длъжност, социолозите констатират рязък спад в популярността му.

Допитване, проведено от в. „The Washington Post“ и телевизионния канал ABC, показва, че само 36 процента от респондентите изразяват одобрение за политиката му. При предишното изследване положително настроените бяха 42 процента. Съответно неодобрението към президента е нараснало с 5 процентни пункта – към 16 юли 58 на сто са недоволни от Тръмп.

Такъв резултат никога не е регистриран при предшествениците му Барак Обама и Бил Клинтън, а при Джордж Буш-младши подобно неодобрение е отбелязано еднократно, едва през втория му мандат.

48 на сто от анкетираните смятат, че ролята на САЩ като световен лидер е отслабнала през 6-те месеца от мандата на Тръмп, а 27 на сто са на мнение, че се е засилила. Също 48 на сто изказват недоверие в компетентността на президента да води преговори с държавни лидери и заявяват, че не вярват в способността му да преговаря с руския президент Владимир Путин.

На въпрос за руската намеса в изборите за Белия дом 80 на сто от демократите отговарят, че я смятат за доказана. На същото мнение са 33 процента от републиканците.

news.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви