Празниците на Созопол, посветени на покровителката на града Света Марина стартираха с тържествен ритуал по издигане на държавното знаме и общинското знаме на амфитеатър Аполония. В присъствието на кмета на Община Созопол Панайот Рейзи, председателя на общинския съвет Красимира Германова, жители и гости на Созопол, матроси от почетната рота към Военноморска база Бургас- пункт за базиране Атия, издигнаха флаговете под звуците на българския химн.

Церемонията продължи с ритуал  пред паметната плоча в Морската градина по полагане на венци и цветя в памет на загиналите за свободата на Република България. С едноминутно мълчание и падане на колене официалните лица и гражданите отдадоха почит на героите.

Празничната програма днес ще продължи с официалното откриване на изложбата „Късно средновековно оръжие -16 -17 век „  от 18.00 ч. в Етнографския музей.

Час по-късно, от 19.00 ч. в двора на Етнографския музей ще бъде представен фолклорния спектакъл „ Не се гаси туй що не гасне“ с участието на самодейците от Тракийско дружество „Яни Попов“- Созопол.

Празничната програма на община Созопол ще приключи  днес с концерт по случай празника на града „Света Марина”в изпълнение на АНТП- Сливен от 20.00 ч. на сцената на амфитеатър „Аполония“.

И тази година Община Созопол и нейните партньори от транспортните фирми ще осигурят удобно  и безплатно придвижване на жителите и гостите на Созопол на 16 .07.2017 г., неделя и на 17.07.2017 г., понеделник за празничните събития, които ще се провеждат в местността Света Марина.

Две влакчета – синьо и зелено, ще се движат на 30 минути по маршрут от площада пред ДНФ до паркинга в подножието на местността Света Маринаи обратно. На 16.07.2017 г., неделя влакчетата ще се движат от 16.00 ч. до 22.00 ч. На 17.07.2017 г., понеделник влакчетата ще се движат от 9.00 ч. до 13.00 ч. и от 16.00 ч. до 22.00 ч.

Същият режим на придвижване ще има и автобус на Созополбус, чийто маршрут е от автоспирката  до паркинга в подножието на местността Света Марина и обратно.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви