Владимир Путин и Доналд Тръмп

Руският президент Владимир Путин изрази надежда, че диалогът му с президента на САЩ Доналд Тръмп, започнал този месец в Хамбург (б.р. – на срещата на Г-20), ще има продължение, съобщиха световните агенции.

„Ако има такъв наш диалог, в човешки смисъл има шанс да се надяваме, че този диалог ще се развива и в бъдеще“, каза Путин на среща с миньори от Лебединския минно-обогатителен комбинат в Белгородската област, която бе излъчвана от тв канала „Росия 24“. Там той отговаряше на въпроси, включително и за срещата си с американския президент.

И похвали Тръмп за умението му да слуша събеседника си. „За човек, който работи с хора, това е извънредно важно – да умее да слуша и живо да реагира, да комуникира“, каза той и допълни, че Тръмп „е доста открит човек и много се отличава от телевизионната картина, от облика, който сам си създаваше по време на предизборната кампания“.

„Ако я нямаше пресата, щях да ви разкажа по-подробно“, каза още той с усмивка.

Руският президент окачестви като риторичен въпрос за това колко ще продължи кризата в Украйна. „Нашият народ е търпелив“, каза той и уточни, че това се отнася и за руснаците, и за украинците, които, според него, са до голяма степен един народ. По думите му продължителността на кризата зависи от това колко дълго ще търпят хората в Украйна.

Путин отбеляза, че доходите на украинците спадат, брутният вътрешен продукт на Украйна се е съкратил с 1/3, че Киев не знае къде може да продава произведените двигатели за хеликоптерите „Ми“, и че всички отрасли на украинската икономика, без селското стопанство, не работят ефективно. Владимир Путин обаче предрече, че селското стопанство на Украйна също ще западне, ако там проникнат ГМО.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви