Експерти на РИОСВ Бургас проведоха детайлна проверка на изпълнението на мерките, които Кроношпан  пое ангажимент да осъществи до 30 юни по препоръка на МОСВ.
Контролният орган установи, че лентовият транспортьор /транспортната лента/ на дробилката за дървесни частици вече разполага с покритие.

В срок е изпълнено и изискването за монтаж на оросителни системи в седемте броя дъмпове за временно съхранение, раздробяване и изсушаване на дървесен материал за двете основни производства на плочи от дървесни частици и OSB профили.
При проверката работата на всяка една от системите беше подложена на тест.
Беше установено, че самата производствена площадка също се оросява.
В констативния протокол на РИОСВ е отбелязана и двукратно извършената профилактика през месец юни на пречиствателните съоръжения.

В изисквания от МОСВ срок по протежение на бул „Проф. Яким Якимов“ е изграден и „зелен“ пояс от бързорастящи иглолистни и широколистни дървета и храсти, поддържани с капкова и напоителна система.

Ние държим на думата, която дадохме на бургазлии и на министър Нено Димов и затова изпълнихме предсрочно първата част от мерките в програмата за подобряване на защитните съоръжения. Радваме се, че и проверката на РИОСВ го доказва– коментираха от ръководството на „Кроношпан“

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви