Бургазлии може да не разберат за захлаждането в София, или поне така си мислех. Във вторник сутринта ще има буря в морето. Няма да е студено, но се очакват доста валежи, особено в Югоизточна България. Това заяви в „Събуди се“ по Нова телевизия климатологът Георги Рачев.

„Доста дъжд ще се изсипе на юг от Бургас и в района. На морето винаги има шанс за поразии, особено в тази част на годината. Предстои да видим каква точно ще бъде прогнозата“, каза Рачев.

„София не достигна вчера абсолютния максимум. Тракия се изложи, там обикновено са 44-45 градуса. Северна България обаче се представи подобаващо. Категорично няма това да е най-топлото лято. Юли също ще е топъл. В понеделник – вторник ще ни е хладно, защото от 40 градуса ще паднем на 20. Бурята по морето ще продължи 6-7 часа и ще си замине навътре в морето“, добави още той.

„Северозападна България днес ще получи една сериозна порция от валежи. Има шанс днес да се измъкнем и бурята да отиде в Румъния, но утре ще ни вали“, завърши климатологът.

NOVA

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви