Силна гръмотевична буря с поройни дъждове и градушка причини смъртта на най-малко двама души в района на Москва и забави или отклони към други летища десетки полети, съобщиха руските власти.

Заради бурята в Москва отменените полети вече са 41, отложените – 450, предаде ТАСС. Към ранните сутрешни часове на днешния ден отложените полети на „Домодедово“ бяха 179, а отменените – два. На „Шереметиево“ са отложени 270 полета, а 39 са отменени. На „Внуково“ е отложен един полет.

Вчера Федералната агенция за въздушен транспорт на Русия съобщи за над 130 отложени полета заради лошото време. По-рано вчера руското министерство на извънредните ситуации разпространи предупреждение за екстремално усилване на вятъра в Московска област до 19-24 м/с. Снощи в Москва продължи да се сипе силен дъжд, а прогнозата на синоптиците за почивните дни е за бури и дъждове.

Метеоролозите описаха бурята като най-мощната от десетилетия и я сравниха с библейския потоп, предаде АП. Един човек е загинал от мълния в Дмитров, на север от Москва, и няколко са били ранени от паднали дървета.

btv.bg