Петър обиждал и полицаите
Петър обиждал и полицаите

Районен съд – Несебър взе мярка за неотклонение „Задържане под стража” спрямо Филип Р., привлечен като обвиняем за блудствени действия с дете в асансьор на хотел в Слънчев бряг. Обвинението е за престъпление, за което се предвижда наказание „Лишаване от свобода” за срок от една до шест години.

При гледане на мярката за неотклонение днес, Районен съд – Несебър отчете, че по делото са проведени разпити на свидетели. Разпитан е и обвиняемият. Извършено е разпознаване на лица. Назначена е комплексна биологична и ДНК-експертиза.

Районен съд – Несебър прие, че негативните психически преживявания на пострадалото лице не е в резултат на безобидни или любезни посегателства, каквито обвиняемият в днешно съдебно заседание се е опитал да представи и да омаловажи, а именно в резултат на извършени от него блудствени действия.

Настоящата съдебна инстанция прие, че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, ако не му бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Съдът взе предвид, че пребиваването на обвиняемия в България е с цел туризъм, която цел е изпълнена, поради което няма причина същият да остане доброволно в България.

Според Районен съд – Бургас е, че Филип Р. не е изпълнил указанията на разследващия орган, да не се отклонява от местопребиваването си без да уведоми писмено разследващия или наблюдаващия делото прокурор, а предприел действия по регистрация в друг хотел, което е наложило същият да бъде издирван и открит там.

Държавното обвинение е представило доказателства, че Филип Р. е осъждан за сексуални престъпления. Според съда, действията, които обвиняемият е извършил на 25.06.2017 г. сочат, че наложените му вече наказания не са оказали спрямо него поправителен и превъзпитателен ефект и не са постигнали целта на индивидуалната превенция. Обвиняемият демонстрира това, като показва склонност да продължава да извършва сексуални престъпления, за каквито вече е бил осъждан.

Определението на Районен съд – Несебър подлежи на обжалване или протестиране в тридневен срок пред Окръжен съд – Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви