Тракийски жрец в холограмен образ ще разказва легендата за тракийското светилище Бегликташ.  3D холограмата ще бъде монтирана в Историческия музей в Приморско.  Тя е единствена в България към момента и ще остане постоянно позиционирана в музея. Първата прожекция на иновацията ще бъде на 1 юли /събота/ от 18 часа.

Община Приморско залага на иновативни подходи за популяризиране на туристическите си обекти. Двуметровият триизмерен образ на тракийски жрец, ще загатва с разказа си за магичната сила на скалното светилище и по този начин ще събужда интереса у посетителите на музея да посетят Бегликташ.

В продължение на първата прожекция от 19.30 часа  тракийското скално светилище Бегликташ ще се превърне в сцена, на която ще бъде пресъздаден  древен тракийски ритуал. В своеобразния магичен спектакъл ще се включи и огнено шоу „Дивинитас“. За желаещите да станат част от древния ритуал, но не разполагащи  с транспорт,  Общината е осигурила превоз. Той ще тръгва от Историческия музей в 18.30 ч. и 19.00 ч.

Холограмата е част от платформата на иновативното мобилно приложение „I walk”, което вече рекламира светилището с карти с добавена реалност. То е вече факт и всеки посетител може да си закупи на място картичка, която след сканиране със смарт телефон може да показва  3D изображение на обекта, както и дава възможност да се избира езика, на който да бъде разказана историята за Бегликташ. Езиците, на които посетителите могат да чуят легендата, са български, английски, руски и полски.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

ten + 14 =