В резултат на бързите оперативно-издирвателни действия, предприети от служители на отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас със съдействието на Първо Районно управление – Бургас, Районни управления – Карнобат и Сунгурларе е задържан криминално проявения Д.П., 26-годишен от Козлодуй, който на 28.06.т.г. около 10.30 ч. в Централна градска част отправял закани и заплахи спрямо 38 -годишен бургазлия, който взел на заем от фирма за бързи кредити сумата от 300 лв., но не погасил изцяло задълженията си.

Малко по-късно около 13.00 ч., придвижвайки се с лек автомобил  «Тойота Ярис», със софийска регистрация, собственост на частна колекторска фирма от София,  Д.П. отишъл в дома на 40-годишен мъж от с. Вълчин, общ. Сунгурларе, като му нанесъл побой, от който пострадал и 17-годишния му син.

Преди осъществяване на побоя Д.П. се представил за служител на фирма за бързи кредити, като приканил пострадалия да погаси задължението си. Потърпевшите с разкъсно-контузни рани по телата, са получили медицинско освидетелстване. Установени са свидетели – очевидци, които предстои да бъдат разпитани. Извършено е разпознаване.

Д.П. е задържан за срок от 24 часа с полицейска заповед, като срещу него са образувани две досъдебни производства по описа на Първо Районно управление – Бургас и Районно управление – Сунгурларе.

Работата по цялостно изясняване на престъпната дейност на Д.П. продължава.

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви