Бургаската представителка в националния отбор Бояна Гелова вече няма да се състезава с момичетата от ансамбъла, съобщи председателят на клуб „Черноморец” Ана Бошева.

Както е известно грацията ни заедно с българския отбор девойки, в състав: Мария Спасова, Галатея Герова, Биляна Писова, Биляна Везирска, както и жените: Невяна Владинова, Катрин Тасева се пребориха за бронзовото отличие на Европейското първенство в Унгария. С националното трико ученичката в СУ „Юрий Гагарин” има и златен медал от финалите с 10 бухалки от международния турнир „София Къп”, бронз от турнира „Алина Къп” в Москва.

„След участието на европейското първенство с ансамбъл девойки, Бояна беше определена да продължи като индивидуален състезател. Премина първият лагер, след който тя затвърди позициите си и беше определена от националния треньор Силвия Стойнева,” съобщи Ани Бошева, която е лична треньорка на бургаското момиче.

Тя допълни, че година и половина в ансамбъла Бояна Гелова е била съсредоточена само в работата с бухалки, което доста я е затруднило в представянето й на първото контролно на четири уреда.

„Тя е много отговорна, трудолюбива, което е много важно при нас. Затова през погледа на националната треньорка беше селектирана точно заради тези качества. Определено в тази подготовка за година и половина само на един уред Бояна имаше пропуски, но Стойнева се надява, че бързият напредък за половин месец дава предпоставки, че за в бъдеще ще се развива в добра посока и ще може да представи България. Това за което е определена”.

Пред нашето момиче предстои подготовка за контролни за младежки олимпийски игри следващата година и световно първенство, където Бояна ще представя Българя в индивидуалната надпревара при девойките.

Другата възпитаничка на „Черноморец”, която представя страната ни с националното трико, е Стефани Кирякова. Ученичката от СУ „Юрий Гагарин” все още е резерва в ансамбъл жени, но работи усилено за място в основния състав.

На теста в столицата са се явили и други момичета от „Черноморец”, които не са успели този път. От ръководството на клуба се надяват следващия да успеят. „Продължава Българска федерация по художествена гимнастика всяка година регламентирано да тестира състезателките на България и всеки, който се стреми към по-високи позиции, участва и съответно, ако е тренирал както трябва, намира позиции там,” е уверена Бошева.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви