Краят на юни вече наближава, а това освен мисъл за почивки и море означава, че идва и сесията на Общински съвет – Бургас. Жегите в последните дни явно са се отразили на „старейшините на града“, защото на днешното заседание са включени едва 28 докладни, което ни кара да гледаме с носталгия към годините, когато точките в дневния ред бях над 60-70, а заседанията се проточваха повече от сегашното „стана ли време да приключваме, че заведението отсреща има страхотно обедно меню“ часа.

Самото заседание започва с годишен отчет за изпълнение на бюджета на Община Бургас към 31.12.2016 г. Веднага след него опозицията може да наточи зъби за новото увеличаване на обхвата на Синята зона. Следващите цели на зоната за платено паркиране са паркингите на улица „Шар планина“ в Бургас и този в Сарафово, намиращ се до кръговото по пътя за Поморие.

Със сигурност много дебати ще предизвика желанието на администрацията да предоставят на концесия за 32 години червените тенис кортове до хотел „Приморец“. Вече е направен и технически анализ на мястото. В него се отбелязва, че в Бургас е налице нуждата от изграждане на допълнителни спортни съоръжения за практикуване на тенис.

От мнозинството от ГЕРБ, в лицето на Веселин Пренеров, предлагат изграждане и поставяне на паметен знак на Княз Александър I Батенберг в Бургас. Неговата колежка Калояна Живкова желае съветниците да одобрят представяне на фотоизложбата „25-та антрактическа експедиция“ на Българския антрактически институт и прожекция на документалния филм „Антрактида – 25 стъпки  бъдещето“ на Цветелина Атанасова и Борислава Димова в Бургас.

Края на заседанието идва с питане от Евгений Мосинов, общински съветник от групата съветници на ПП „Българска социалистическа партия“, относно наличие на проектна готовност и изпълнение в пълен обем на връзката между ул. „Янко Комитов“ и ул. „Струга“ в к/с „Славейков“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви