С група от 20 футболисти „Нефтохимик” започна лятната си подготовка за новия сезон във Втора лига. Под ръководството на старши треньора Николай Кръстев и помощника му Станислав Жеков, който ще е и играещ треньор, играчите направиха първа тренировка на стадиона в Долно Езерово.

Както по-рано бе съобщено, за първенството в „Б” група ръководството на „шейховете” ще разчита на свои кадри. Броят на опитните футболисти ще бъде ограничен, но достатъчен за нуждите на отбора.

„Селекцията остава отворена, децата, които за мен вече са мъже, половината са от школата на „Нефтохимик”, другите са селектирани от региона и също са минали през бургаския футбол,” каза Николай Кръстев. Той допълни, че засега единственото сигурно ново попълнение с богат опит е помощникът му Станислав Жеков. Тачо е централен защитник и любимец на „зелените” фенове.

Договорки има с други опитни играчи, но подписани договори все още не.
„Опитните състезатели ще бъдат достатъчно на брой по нужните позиции, които ни трябват на нас. Все още подписани договори няма, а със сигурност Станислав Жеков е новото попълнение в клуба”, допълни Кръстев.

В състава е Цветан Филипов, който през сезон 2015/2016 бе част от състава на „Нефтохимик”. Сега полузащитникът се връща отново в родния си клуб. Другият завърнал се е полузащитникът Теодор Стефанов, който защитаваше цветовете на „Нафтата” през същия сезон в „Б” група.

Останалите имена са: Мартин Иванов – нападател, роден 1997 г. Преди две години се състезаваше за елитната юношеска формация до 19 години на „Нефтохимик”, а през изминалия сезон бе играч на „Поморие”; Ясен Тузаков – полузащитник, роден 1996 г., играл в „Карнобат”; Стоян Калев –защитник, роден 1995 г.; Даниел Стаматов – роден 1995 г.; Георги Бинев – голмайстор на „Карнобат”, с 23 гола през изминалия сезон; Живко Илиев – професионалната му кариера започва в „Поморие” през 2015 г.. Младият полузащитник е роден през 1994 г.; Живко Комелов – роден през 1997 г. Преди две години се състезаваше за елитната юношеска формация до 19 години на „Нефтохимик”, а през изминалия сезон бе играч на „Созопол”. Те ще си партнират с юношите на клуба, които за пръв път ще се състезават в професионалния футбол. Това са Атанас Гичев, Никола Авджиев, Димитър Вълев, Симеон Русев, Кристиян Христов, Георги Танев, Александър Киров, Димитър Иванов, Виктор Янев и Иван Стоянов.

Заради късния старт в подготовката четири ще са контролните срещи, които „шейховете” ще изиграят по време на подготовката си. Първата проверка е срещу „Несебър” на 1 юли, на 7-и е контролата с първия отбор на шампиона на България „Лудогорец”, следват мачове с „Карнобат” и „Балчик” съответно на 12 и 15 юли. Във всички срещи бургазлии ще са гости.

Въпреки финансовите затруднения, отборът ще разполага с бюджет, отговарящ на аматьорските дивизии, първата тренировка не мина без традиционните шампанско и торта. На сбора присъства изпълнителният директор на „Нефтохимик” Николай Тодоров. Да подкрепят своите любимци на стадиона пристигнаха няколко верни привърженици на „Нафтата”.

снимки: BurgasNews

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви