Руският президент Владимир Путин пристигна в анексирания Крим и посети детския център „Артек“, предаде агенция ТАСС. Припомняме, заради анексирането на Крим и намесата в Източна Украйна, в нарушение на международното право, ЕС и САЩ наложиха на Кремъл санкции, които са в сила към момента.Министерството на външните работи на Украйна излезе с категоричен протест във връзка с визитата.

„Министерството на външните работи изразява решителен протест срещу поредното, несъгласувано с Украйна посещение на руска делегация начело с президента на Руската федерация на временно окупирана украинска територия – автономна република Крим.“ – се казва в официалната позиция, цитирана от агенция „Униан“.

Украинската страна посочва, че смята подобни посещения за грубо нарушение на своя суверенитет, цинично и демонстративно пренебрежение към международните правни норми, включително устава на ООН, резолюциите на генералната асамблея на световната организация, двустранните и многостранните договори, с които са ангажирани Русия и Украйна.

news.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

fifteen − nine =