Актьорът Джони Деп се извини официално за противоречивия си коментар по адрес на Доналд Тръмп по време на проява в Гластънбъри, когато попита „Кога беше последният път, в който актьор убива президент“.

„Не исках да кажа това, което се получи в крайна сметка, а и нямах предвид нищо зловредно. Само се опитвах да забавлявам публиката, но не и да навредя на когото и да е“, казва актьорът в съобщение пред сп. People.

Извинението на Деп дойде след публична позиция на Белия дом, в която поведението му беше осъдено и се настояваше Холивуд да не оставя подобно отношение без реакция.

„Президентът Тръмп осъжда насилието във всички негови форми и е тъжно, че хора като Джони Деп не го следват в това отношение. Надяваме се, че колегите на г-н Деп ще заемат позиция против този тип риторика също толкова категорично, колкото би била, ако репликите му бяха насочени срещу държавник, избран от Демократическата партия“, се казваше още в съобщението на президента на САЩ.

Изказването на Деп по време на фестивала в Гластънбъри предизвиква у зрителите вълна от подигравки, освирквания и смях. Мнозина побързаха да го възприемат като препратка към покушението на Ейбрахам Линкълн през 1865-а от страна на актьора Джон Уилкис Бут.

В опит да заглади недоразумението, Деп допълни, че всъщност не е актьор, а просто човек, който лъже, за да изкарва прехраната си. Това обаче не успя да измести вниманието на публиката от изказването, а противоречивият му смисъл се превърна в тема на обсъждания в медиите по цял свят.

Скандалът около Джони Деп не е единственият случай, в който звезда от поп културата води до крайност негативното си отношение към Доналд Тръмп. Преди седмици комедийната актриса Кейти Грифин предизвика огромен скандал и уволнение от CNN заради снимка, на която позира с гумена отрязана и окървавена глава на Тръмп.

По-рано рапърът Снуп Дог „вкара“ президента на САЩ, маскиран като клоун, в последния си клип за парчето „Lavender“. В него Снуп е заснет да стреля с бутафорен пистолет срещу слепоочието на двойника на Тръмп, а от дулото излиза флагче с надпис „Бум“.
webcafe.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

1 × 5 =