Ритнатата камериерка Диана Петкова става граждански ищец и частен обвинител в наказателното дело срещу шведа Ралф Сундберг, пише „24 часа“. Това е станало възможно след преобразуване на бързото производство срещу чужденеца в дело от общ характер. Промяната се наложила, тъй като сроковете за бърз съд нямало как да бъдат спазени след обжалването на мярката за задържане от страна на шведа.

Ако Сундберг бе съден по реда на бързото производство, пострадалата камериерка нямаше да има право да се конституира като гражданки ищец и частен обвинител, за да внесе иск за нанесени имуществени и неимуществени вреди. Петкова трябваше да завежда отделно гражданско дело, което да се разгледа на по-късен етап, в който шведът вече ще е в родината си. До края на деня днес ще приключи предявяването на материалите на страните. Очаква се още в понеделник сутринта районната прокуратура в Несебър да внесе делото за разглеждане в съда.

Инцидентът с 65-годишната камериерка стана на 3 юни вечерта в хотел „Марвел“ в Слънчев бряг. Запис на охранителна камера запечата как 53-годишният Ралф Сундберг изритва жената с крак в лицето без никаква причина.

По-късно той се извини и сподели, че много съжалява, но е бил пиян и неадекватен.

снимка:24 часа

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

4 + fifteen =