Дни след обявяването на тъжната вест, че „Нефтохимик” напуска и Втора лига, привържениците и верните фенове на клуба имат повод за радост. В резултат на серия разговори с община Бургас и със спонсора Павел Бошнаков, от ръководството на „Нефтохимик” решиха да съхранят отбора и той да играе в „Б” група през новия сезон.

„Решението е тежко. Поемам голям риск, но имам подкрепата на хората, с които работя, което ми вдъхва увереност,” заяви изпълнителният директор Николай Тодоров.

Той поясни, че бюджетът ще бъде значително редуциран и затова ще се разчита предимно на юноши от школата на клуба. Така сигурните нови попълнения в мъжкия тим ще са момчетата от набор 1998 г. Футболистите с професионални договори ще се броят на едната ръка. Старши треньор ще е Николай Кръстев, с играещ помощник Станислав Жеков. Двамата бивши футболисти на „Нафтата” тепърва ще събират състезатели за отбора.

Една от първите и най-важни задачи, които трябва да изпълни ръководството на клуба, е подобряване терена на стадиона в Българово, за да бъде той лицензиран за новия сезон. Така отборът ще може да приема домакинските си мачове на свой терен, вместо да се заплаща наем за ползването на стадиона в Созопол.

„Нефтохимик” ще се събере за първа тренировка на 26 юни, понеделник. Часът ще бъде обявен от ръководството най-късно в неделя.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви