Младата надежда на КК „Черноморец” Иво Тофтев продължава със силното си представяне през настоящия сезон. Състезателят на треньора Тодор Ангелов вдигна шампионската титла на дисциплината Омниум на Държавния личен отборен шампионат на писта за юноши младша възраст в София.

Успехът на бургазлията е много значим, тъй като в Омниум се събират точките от всички дисциплини и победител е състезателят с най-голям сбор. Омниумът определя най-многостранният колоездач на писта, тъй като включва както спринтови дисциплини, така и такива за издържливост.

Така освен първото място в Омниум, Иво Тофтев извоюва още три призови позиции в стартовете. Колоездачът ни се класира трети на 2000 м индивидуално преследване, на скрач и на издържливост по точки /48 обиколки/.

Дебют в шампионата на писта направи младият Антон Иванов, за когото старши треньорът Тодор Ангелов даде много добра оценка и го похвали за смелото каране в дисциплината скрач.

Шампионска титла за КК „Черноморец” вчера извоюва олимпиецът Радослав Константинов /снимката горе/. На държавния личен отборен шампионат на шосе в Сливен носителят на купа „Долчини” даде най-добро време в дисциплината на 40 км индивидуално по часовник и спечели битката при мъже Елит.

На 24 и 25 юни в Пазарджик ще се проведе Държавният отборен шампионат на шосе. Надпреварата е за юноши старша, мъже до 23 г. и мъже Елит, където за призова позиция отново ще кара Радослав Константинов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви