Ветеранът в автомобилния спорт Стоян Апостолов се класира на второ място в националния шампионат на затворен маршрут „Писта Русе 2017”. Вторият кръг от състезанието се проведе по улиците на крайдунавския град през изминалия уикенд /17-18 юни/, а за първи път се състоя и кръг от румънския шампионат „Lupo Cup” и „Dacia Logan Cup”.

В серия Тунинг Стоян Апостолов кара по трасето с изключително подготвен автомобил. Със своята Хонда Сивик бургазлията спечели и втората най-бърза обиколка. Заедно със съотборника си от автомобилен спортен клуб „Елена Тийм” – Александър Димитров, те грабнаха купата за второто място в отборното класиране.

Победител в Тунинг стана Иван Влъчков, трети е Красен Апостолов. В група Макси първи е Константин Маршавелов, следват Пламен Камбуров и Румен Киров. В група Спорт призовата тройка е: Искрен Веселинов, Александър Димитров, Михаил Симеонов.

Следващият кръг от пистовия шампионат ще е през септември във Велико Търново. В паузата почивка за Стоян Апостолов обаче не се очертава. Автомобилният ни ас ще участва във втори кръг от националния рали шампионат „Рали Троя 2017”, който е и кръг от европейския и балкански рали трофей. Състезанието ще се проведе от 30 юни до 2 юли в Турция. Трасето на „Рали Троя” ще бъде в района на Чанаккале, до проливите Дарданели, а дължината на специалните етапи е 154,30 км.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви