ОДМВР – Бургас предупреждава, че на територията на Община Несебър и в частност курортен комплекс Слънчев бряг, Равда и Свети Влас, от няколко дни се наблюдават множество телефонни обаждания до преводачи, туроператорски фирми или туристически гидове, с които се настоява за извършване на преводачески услуги на задържани за едно денонощие в Районно управление – Несебър чуждестранни граждани.

Използват се оригинални имена от ръководството на Районно управление за по-голяма достоверност на информацията, като се настоява с цел по-добра комуникация на чуждестранния гражданин и близките му, да бъдат закупени карти с предплатени мобилни услуги, които впоследствие да бъдат осребрени. Възможно е да са налице и искания за превеждане на парични суми по определени сметки, които впоследствие при освобождаването на чуждестранния гражданин, да бъдат възстановени.

ОДМВР – Бургас уточнява, че подобни обаждания не се осъществяват от нейни служители, тъй като за нуждите на полицейската дейност се използват специално наети към Районно управление – Несебър преводачи. Всякакви подобни обаждани да се считат за опити за телефонни измами и получилите ги да не предприемат настояваните действия!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви